BHS ENG
 1. McCann Sarajevo: Kako smo oživjeli vilenjake

  McCann Sarajevo: Kako smo oživjeli vilenjake

  Oduševiti klijenta a obradovati i nagraditi potencijalne korisnike inovativnom i efektnom BTL aktivacijom i pri tome stvoriti popriličan online buzz, u moru trenutno aktulenih prazničnih aktivacija za klijente kojima je cilj kreiranje novogodišnje čarolije, priznat ćete neće baš uspjeti svima. Ali, čarobni sastojci koje je koristio McCann Sarajevo, ovaj put za Addiko Banku, kreirali su priču za pamćenje i prepričavanje.
  Read more...

 2. Sinergija kreativnih ideja sjevera i juga

  December 1, 2016 | Tags:
  Sinergija kreativnih ideja sjevera i juga

  Menadžeri i kreativci agencija iz Nordijskog regiona koji su dio I&F McCann Grupe, u okviru koje posluje i agencija McCann Sarajevo, posjetili su sjedište kompanije u Beogradu da bi razgovarali o daljim planovima razvoja, zajedničkim projektima i razmjenili iskustva.
  Read more...

 3. McCann Sarajevo i Udruženje Vjetar uspješnom kampanjom poručili: „Disleksija nije bolest, nego različitost“

  October 12, 2016 | Tags: McCann; Disleksija; Vjetar; kampanja
  McCann Sarajevo i Udruženje Vjetar uspješnom kampanjom poručili: „Disleksija nije bolest, nego različitost“

  McCann Sarajevo osmislio je kreativni koncept kampanje u kojem djeca koja nemaju disleksiju, osnovci Kantona Sarajevo, dobrovoljno pristaju biti zaštitna lica na vizualima obilježavanja sedmice. Na taj način realizirana je ideja da podrška djeci sa disleksijom dolazi od njihovih vršnjaka te da stigmi i nerazumijevanju od strane odraslih nema mjesta.
  Read more...