BHS ENG

McCann Sarajevo je Izvrstan u različitosti!

Agenciji dodjeljen certifikat za doprinos ravnopravnosti i poštovanju svih kategorija društva

 

„Težiti jednakosti, a različitosti pretvoriti u snagu“, opredjeljenost je agencije McCann Sarajevo koju su prepoznale organizacije koje promoviraju i svakodnevno rade na poboljšanju ljudskih prava - Sarajevski otvoreni centar (SOC),Otaharin i Fondacija 787, okupljene u D&I koaliciju. Kao kompaniji koja pruža jednake prilike i uslove za rad svim skupinama društva, bez obzira na njihove individualne karakteristike i socijalni status, odnosno na spol, seksualnu orijentaciju, etničku pripadnost, invaliditet ili drugu karakteristiku koja osobu svrstava u marginaliziranu grupu stanovništva, agenciji McCann Sarajevo dodijelile su certifikat 'Excelling in Diversity' ili 'Izvrsnost u različitosti'.

 

McCann Sarajevo je među prvih pet kompanija i institucija u BiH kojoj je certifikat uručen, dok se proces certifikacije nastavlja i dalje.

 

„Uvijek je dobro biti predvodnik promjena, a kada one vode boljitku društva i položaja naših građana, zadovoljstvo je time veće. Kao kompanija koja kroz rad za naše klijente aktivno utječe i kreira socijalni i kulturološki kontekst tržišta, neophodno je obuhvatiti perspektive svih građana, a bogatstvo različitosti naših uposlenika u velikoj mjeri podstiče kreativnost i inovativnost koji su okosnica uspješnog poslovanja. Raduje nas da smo prepoznati kao kompanija koja je u svoje poslovanje utkala inkluziju i pozivamo i ostale privredne subjekte da se ozbiljnije pozabave ovom temom kako bismo zajednički kreirali kvalitetnije tržište i nove prilike za sve,“istakla je Vesna Vlašić Jusupović, direktorica agencije McCann Sarajevo.

 

Tokom procesa certificiranja, bh. kompanije i institucije dobijaju potrebno znanje i ekspertizu da bi se uvele u raznolikost i inkluziju te osigurale optimalne uslove za zapošljavanje osoba koje pripadaju marginaliziranim skupinama. Kompanije koje dobiju certifikat 'Izvrsnost u različitosti', u društvenom miljeu, prepoznate su kao one koje razumiju značaj i doprinose ravnopravnosti i poštovanju svih kategorija društva, podižu stepen tolerancije, umjesto straha nude sigurnu radnu okolinu, smanjuju stigmatizacije i njeguju pozitivan narativ.