BHS ENG

Kreativni koncept dostojan bezvremenskog modela automobila – Predstavljanje nove Porsche 911 Carrere

Moda, trendovi i ukusi se danas brzo mijenjaju, a još brže zaboravljaju. Prolaznost je pravilo, a postojanost izuzetak. Postoji li nešto što se danas uopće i može nazvati bezvremenskim?

Postoji. Porsche 911 Carrera, u novom izdanju i sa novom oznakom 992. Ovaj bezvremenski model predstavljen je u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u Sarajevu, a kreativni koncept eventa potpisuje McCann Sarajevo. 

Agencija je osmislila performans kojim je predstavljena refleksija prošlosti i vizija budućnosti ovog modela. 55 godina duga historija vjerovatno najpoznatijeg automobila smještena je u deset razdobolja, a predočena je neobičnim plesnim performansima na bezvremenske muzičke hitove iz različitih perioda prošlosti.

Na velikoj bini, igrom svjeta i zvuka, uz taktove iz 60-tih mnogobrojne zvanice krenule su kroz vremeplov. Podsjetili smo ih kako je sve počelo davne 1963. godine, kada je predstavljena prva Porsche Carrera. U video zapisima emitiranim na hologramskom platnu prikazana je svaka serija 911 Carrere.

Tačno u 9:11 sati, u okviru plesnog performansa stranice do tada neprimjetnih kutija su se podigle i tako je otkriven novi model 911-ke. Ubrzo, oko dva izložena automobila stvorila se gužva, jer mnogi su se zanimali kakva je unutrašnjost novog modela. Željeli su dodirnuti volan moćne 911-ke i taj momenat ovjekovječiti fotografijom.

Bezvremensko je ono što ljude generacijama podstiče na maštanje, što se cijeni, voli i slavi, nešto što samo sebi ostaje vjerno. Porsche 911 Carrera.