BHS ENG

Sudbonosno DA na našem Mastercard® mjestu ljubavi

Mastercard®, zlatni sponzor SFF-a, maštovitim promotivnim aktivnostima tokom festivalske groznice potrudio se obradovati korisnike Mastercard kartica ali i približiti se potencijalno novim vlasnicima “neprocjenjive usluge plaćanja”.

Zanimljivim interaktivnim aktivacijma, realiziranim na više festivalskih lokacija, McCann Sarajevo uspio je dočarati pogodnosti i prednosti korištenja Mastercard kartica.

Slikanje uz red carpet pozadinu, pokloni za svako plaćanje karticom, nagradna igra za besplatne filmske projekcije obradovale su mnoge sudionike. Posebne reakcije građana izazvala je jednodnevna aktivacija “Mastercard® mjesto ljubavi”, kreirana u okviru nove platforme Start Something Priceless (Započni nešto neprocjenjivo), kojom  Mastercard® želi ohrabriti ljude da pokrenu neke lijepe stvari, kreiraju posebne trenutke i uspomene.  

S obzirom da tokom festivala Sarajevo definitivno postaje mjesto susreta, novih ljubavi i prijateljstava, mjesto na kojem se započinje mnoštvo novih priča satkanih od jedinstvenih trenutaka i uspomena, agencija je kreirala posebno Mastercard® mjesto ljubavi kako bi podržala osnovnu ideju platforme.

 

 

U okviru promocije ispred BBI centra postavljena je instalacija velikog Mastercard® srca na kojoj je bilo okačeno hiljadu malih privjesaka u obliku srca, simbola ljubavi ali i zvanične nagrade SFF-a, Srce Sarajeva. Slijedeći simboliku, svi oni koji “vole” na licu mjesta imali su priliku to i da pokažu jednostavnom gestom - poklanjanjem privjeska Mastercard srce s porukom „Ti si moje srce”, ali prevashodno da ovjekovječe uspomenu na taj jedinstveni trenutak. A među hiljadu jedinstvenih trenutaka ljubavi, zabilježen je i jedan neprocjenjivo važan početak: Prošnja, i sudbonosno DA!

Pravi primjer da je nova Mastercard® platforma Start Something Pricless kreirana kako bi motivisala ljude da obrate pažnju na lijepe stvari koje se dešavaju oko njih, i još bolje -  da ih i sami započnu!