BHS ENG

Sinergija kreativnih ideja sjevera i juga

Menadžeri i kreativci agencija iz Nordijskog regiona koji su dio I&F McCann Grupe, u okviru koje posluje i agencija McCann Sarajevo, posjetili su sjedište kompanije u Beogradu da bi razgovarali o daljim planovima razvoja, zajedničkim projektima i razmjenili iskustva.

Osnivač kompanije Srđan Šaper kaže da je ovo prva posjeta od kada je I&F McCann Grupa preuzela agencije u Norveškoj, Švedskoj, Danskoj i Finskoj. „Ovim sastankom Beograd je postao važna tačka na mapi kreativne Evrope. Na nama je da taj veliki potencijal iskoristimo za naše zemlje, za industriju koju predstavljamo, za sve zaposlene, i naravno, za naše poslovne partnere. Sinergija severa i juga daće dodatni kvalitet  I&F McCann Grupi koja posluje skoro 20 godina“, rekao je Šaper.

 

Prvi čovjek jedne od vodećih dizajnerskih kompanija Scandinavian Design Group koja posluje u okviru I&F McCann grupe, Hans Martin Megard, ovim povodom izjavio je: „Srđan Šaper je sa svojim timom izgradio snažan sistem u jugoistočnoj Evropi, i to je za nas inspiracija i cilj da isto uradimo i sa agencijama u Nordijskom regionu, i time zajedno postanemo još uspješniji u svjetskim okvirima“.

 

I&F McCann Grupa posluje skoro dvadeset godina, pokriva 12 tržišta jugoistočne i sjeverne Evrope sa 58 miliona stanovnika i zapošljava više od 600 talentovanih profesionalaca.