BHS ENG

Uspješna saradnja Nestro grupacije i McCann Sarajevo: Kampanja za one koji koriste optimalno i žele maksimalno

Prvi zadatak agencije bila je izrada vizuala za print materijale krajem 2015. godine, da bi u ovoj godini McCann Sarajevo u saradnji sa Knap studiom kreirao TV i radio reklamu, putem kojih su i u elektronskim medijima uspješno predstavljena nova pakovanja.

Za one koji koriste optimalno i za one koji žele maksimalno, vodeći proizvođač ulja i maziva na tržištu BiH, OPTIMA Grupa Banja Luka koja posluje u sklopu Nestro grupacije, u saradnji sa agencijom McCann Sarajevo, predstavila je novi vizuelni identitet motornih ulja Optima i Maksima, proizvedenih u Rafineriji ulja Modriča.

 

Prvi zadatak agencije bila je izrada vizuala za print materijale krajem 2015. godine, da bi u ovoj godini McCann Sarajevo u saradnji sa Knap studiom kreirao TV i radio reklamu, putem kojih su i u elektronskim medijima uspješno predstavljena nova pakovanja.

 

Kada se najmodernija tehnologija proizvodnje sjedini sa 60 godina iskustva i tradicije nastaje istinski kvalitet, poruka je reklamne kampanje kojom se ukazuje na snagu, vrijednosti i kvalitet motornih ulja koja se na tržištu mogu naći u novom pakovanju, a to su Optima motorna ulja za putničke automobile i Maxima motorna ulja za program teretnih vozila.

 

Nestro - classics u novom obliku, krilatica je kojom se željelo podsjetiti na dugodišnji provjereni kvalitet i primat u proizvodnji motornih ulja, koja u modernom pakovanju prate duh vremena, poštujući ranije vrijednosti.

 

 

„Vizija Nestro grupacije je da u oblasti proizvodnje motornih ulja, maziva i funkcionalnih tečnosti,na tržištima zemalja bivše Jugoslavije ponovo zauzme poziciju koja joj pripada – poziciju lidera. Kroz ovaj projekat koji smo povjerili agenciji McCann Sarajevo mislim da smo napravili veliki iskorak koji nas vodi u željenom smjeru“, izjavila je Rada Moravac, vodeći specijalista u Upravi za marketing Optima Grupe.

 

S obzirom na intenciju da dugogodišnjim ugledom i prepoznatljivim imidžom svojih članica, ostvari  značajnije povećanje tržišnog učešća u zemljama regije, Nestro grupacija je odlučila u ovoj godini napraviti i korak dalje te predstaviti novi vizuelni identitet Nestro benzinskih stanica.

 

Ponovno je projekat povjeren timu agencije McCann Sarajevo pred kojim je bio novi zadatak; kreirati TV spot kojim se najavljuje novi izgled i ponuda u sklopu Nestro maloprodajne mreže.

 

Bolji ugođaj za one koji putuju kao i za one koji maštaju dok putuju, poruka je TV spota koji za cilj ima doprinijeti još značajnijem pozicioniranju članica Nestro grupacije na regionalnom tržištu naftnih derivata na kojem su prisutne više od 60 godina.

 

 

„Šira lepeza usluga, viši nivo kvaliteta, i sve to zaokruženo privlačnijim i ugodnijim ambijentom, bila je osnovna smjernica prilikom kreiranja novog vizuelnog identiteta benzinskih stanica Nestro. U saradnji sa agencijom McCann Sarajevo uspješno smo kupcima predstavili našu viziju budućnosti, a lojalnost kupaca Nestro brendu nam daje za pravo da vjerujemo u ispravnosti naše strategije razvoja“, izjavio je Saša Kremenović, glavni specijalista u Upravi za marketing Optima Grupe.

 

„Drago nam je da smo ostvarili uspješnu saradnju sa grupacijom koja bilježi najveći promet na tržištu. BiH. Mladi marketing tim ove grupacije, sa odgovornim i liderskim promišljanjima o tržištu, pokazao se odličnim za saradnju. Mislim da smo uspješno realizovali povjerene zadatke za launch novih pakovanja, kao i TV spot za rebrending, koji se trenutno emituje na televizijama u BiH, a kojim se najavljuje novi izgled i nova ponuda na Nestro Petrol benzinskim pumpama. Očekujem da ćemo i na budućim projektima pokazati našu kreativnost i pomoći našim partnerima da potvrde svoju poziciju na tržištu naftnih derivata a i šire“, izjavio je Edin Hrenovica, Account Director McCann Sarajevo.