BHS ENG

McCann Sarajevo na crvenom tepihu: Specijalno dizajnirana Coca-Cola bočica posvećena SFF-u

Dizajnirana da slavi magiju koja spaja i traje već 20 godina, aluminijska bočica obojena je prepoznatljivom Coca-Cola crvenom bojom koja istovremeno simbolizira crveni tepih dopunjen poznatom vizurom Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Sarajevo Film Festival (SFF) najveći je i najznačajniji događaj iz svijeta sedme umjetnosti u ovom dijelu Europe. Pored priznatih filmskih stvaraoca, poznatih filmskih zvijezda, uglednih gostiju, posebno mjesto na crvenom tepihu ove godine pripalo je „festivalskoj bočici“ Coca-Cole. Povodom obilježavanja dvije decenije uspješne saradnje SFF-a i kompanije Coca-Cola, kreativni tim agencije McCann Sarajevo u festivalskom duhu dizajnirao je aluminijsku bočicu omiljenog napitka kao simboličan poklon Coca-Cole ovom festivalu, ali i gradu Sarajevu. 

 

„Već deset godina podržavamo filmsku umjetnost, ovaj festival i sve što on znači Sarajevu, ali i cijeloj BiH. Kao jedan od lidera u marketinškim inovacijama u svijetu, uz pomoć agencije McCann Sarajevo, kreirali smo posebno izdanje aluminijske bočice koje slavi naše partnerstvo sa festivalom, kreativnost, umjetnost i naravno sam Sarajevo Film Festival“, izjavila je Lejla Zorlak, Franchise Manager kompanije Coca-Cola BiH koja je od samih početaka uz SFF.

 

Dizajnirana da slavi magiju koja spaja i traje već 20 godina, aluminijska bočica  obojena je prepoznatljivom Coca-Cola crvenom bojom koja istovremeno simbolizira crveni tepih dopunjen poznatom vizurom Narodnog pozorišta Sarajevo. 

 

 

„Simboli SFF-a, crveni tepih kojim prolaze najveće filmske zvijezde i Narodno pozorište, u kojem se prikazuju festivalski naslovi u kojima publika uživa, proglašavaju pobjednici, odaju priznanja i uručuju nagrade posebno uspješnim stvaraocima u oblasti sedme umjetnosti, bili su moja vodilja u odabiru elemenata koje sam željela inkorporirati u dizajn bočice koja simbolizira partnerstvo dva uspješna brenda, Coca-Cole i Sarajevo Film Festivala“,izjavila je Maida Hambo, Art direktorica McCann Sarajevo.

 

Specijalno limitirano izdanje Coca-Cola bočice posvećeno festivalu, dostupno samo tokom ove manifestacije, već je postalo suvenir i podsjetnik na nezaboravne trenutke SFF-a koje su kroz Coca-Cola bočicu zabilježili i osmislili kreativci iz agencije McCann Sarajevo.