BHS ENG

Adresa je ažurirana, ekipa je katapultirana: McCann Sarajevo u novim prostorijama

U ulici Marka Marulića 2, svim starim i novim klijentima na raspolaganju je McCann Sarajevo vesela i kreativna ekipa sva.

Adresa je ažurirana, ekipa je katapultirana! U ulici Marka Marulića 2, svim starim i novim klijentima na raspolaganju je McCann Sarajevo vesela i kreativna ekipa sva.

Dizajneri, accounti, BTL-ovci, PR i digital komunikatori, production i project manageri, udobno su se smjestili u open space prostoru kojeg je proteklih mjeseci uređivala Ines Kadić, iskusna project managerica iz sektora BTL, koja u svojoj karijeri ima na desetine organiziranih evenata. Kako su nerjetko mnogi od njih zahtijevali tematsku prilagodbu prostora ili pak potpunu rekonstrukciju, tako Ines nije manjkalo znanja ali ni mašte da open space prostor svojim kolegama učini ugodnim i inspirativnim.

 

 

S obzirom da sam rad u kreativnoj agenciji nije “klasični kancelarijski posao” i nove prostorije McCann Sarajevo uređene su na specifičan način. Pa tako osim radnih stolova i računara, radno okruženje nadahnjuje specijalno kreiranim mjestima za odmor, rekreaciju i druženje. Klupe i ljulje, mjesta za kafu i sto sa barskim stolicama tu su za restart od zahtjevnih zadataka, za ekstra minglanje među kolegama ali i kvalitetan brainstorming. A osim funkcionalan i udoban, enetrijer je i eco-friendly, jer je većina predmeta reciklirana ili modifikovna koristeći prirodne, biorazgradive materijale. Handmade potpis na sve njih stavlja Ines Kadić, koja je u vrijeme lockdowna sa porodicom osmislila novi hobi, a to je pravljenje unikatnih stvari za dom.

 

 

„Povjerenje koje mi je dato željela sam opravdati, a more ideja koje su se vrzmale po glavi jedva su čekale da izađu van. Iz magacina smo izvukli prašnjave, zaboravljene stvari i udahnuli im život. Sve što se nije uklapalo, presvukli smo materijalima, bojama, dodatnim ukrasima. Sve što je bilo slomljeno, popravili smo. Sve što je bilo odbačeno, uzeli smo. Jedan od osnovnih materijala koje smo koristili jeste konopac zbog njegovih brojnih prednosti, kao što je ekološka prihvatljivost, lakoća za rukovanje, ogromna snaga koju ima, trajnost i razumna cijena. Uz pomoć konopca od starih kutija smo napravili vazne, od automobilskih guma ljulje i stolove, od ladičara, zamalo odbačenih, one koji su se savršeno uklopili. Pravili smo još jastuke, taburee, prostirke, odnosno motali u konopac sve što nam je palo pod ruke. S ljubavlju kupovali smo i ponešto novo, a sa strpljenjem ukrašavali staro“, otkriva nam Ines.

 

 

Kaže kako nas je protekla godina naučila da se brže prilagođavamo promjenama, a da je kolegama promjenu prelaska iz home officea u agencijski open space prostor željela učiniti što ljepšom. Ujedno, bila je to i prilika da se i klijentima McCann Sarajevo predstavi u „stvarnom“ svjetlu.

„Klijentima pokušavamo često da predstavimo naš rad, kreativnost i sve ono što možemo raznoraznim prezentacijama, fotografijama i video materijalima. Moja želja je bila da od sada i prostor u kojem radimo i boravimo govori za nas“, poentira Ines.

Rukovodeći se vjerovanjem u snagu pozitivnih misli Ines je prostor ukrasila i šaljivim, motivacionim porukama koje kolege trebaju podsjećati kako su snaga agencije. Posebno obratila je pažnju na kreiranju kutaka za odmor i zbližavanje.

„Svaki nestandardni kutak u našem officeu ima svoju svrhu, a to je da se više povežemo, što više razvijamo maštu i razgovaramo o novim idejama“, zaključuje.

 

 

Zbog epidemiološke situacije prostor još uvijek nisu „testirali“ svi uposlenici agencije McCann Sarajevo, jer i dalje oni koji to žele rad mogu nastaviti iz svog home officea. No, sudeći prema reakcijama sa partyja otvorenja, svi to s nestrpljenjem željno iščekuju.