BHS ENG

Ispunjeno do posljednjeg lazy bag-a: "Kino u Parku by Vegeta Natur"

U periodu Sarajevo Film Festivala, McCann Sarajevo je, za klijenta Podravka, osmislio i realizirao projekat “Kino u Parku by Vegeta Natur."

Za vrijeme festivalske atmosfere u Sarajevu, osim u zvaničnom programu ovogodišnjeg SFF-a, ljubitelji sedme umjetnosti imali su priliku uživati i u projekcijama filmskih klasika u "Kinu u Parku by Vegeta Natur", kojeg je za Podravku osmislio i realizirao McCann Sarajevo.

Kako se Podravka sa brendom Vegeta i linijom Natur vraća korijenima uz krilaticu “Po receptu majke prirode” tako je ideja o projekcijama filmskih klasika u parku naišla na instant zadovoljstvo i odobrenje klijenta. Osmodnevna postavka u prirodnom zelenilu Parka Hastahana, maloj oazi udaljenoj od gradske buke, svake večeri okupljala je filmofile ali i one koji su samo poželjeli biti dio magične atmosfere. U kinu ispunjenom do posljednjeg lazy bag-a, klasici su se prikazivali od 21 sat.

 

 

 

Osim velike posjećenosti i žala publike što projekat ne traje duže, pokazatelj njegove uspješnosti jeste i činjenica da je Omladinski Film Festival iskazao interes  da se “Kino u parku by Vegeta Natur” u narednom periodu uvrsti u zvanični program festivalskih lokacija.