BHS ENG

McCann Sarajevo predstavio novu Addiko Banku

Dobro došli u našu budućnost poruka je Addiko Bank, nekadašnje Hypo Alpe Adria banke u BiH, koja je promjenom imena, loga, slogana i zaštitne korporativne boje, poslovnoj, ali i široj javnosti u našoj zemlji predstavila svoje novo ime i brend. Završenim procesom rebrendinga banka je zvanično počela sa radom pod novim imenom i vizulenim identitetom, ali i sa novim poslovnim konceptom i ponudama.


 

Optimistični, fokusirani na bitno, efikasni, uz jasnu komunikaciju, karakteristike su njihovog novog poslovanja. Na pet događaja: dvije press konferencije, u Sarajevu i Banjoj Luci, te tri eventa za klijente i partnere, u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, Addiko je želio predstaviti ove vrijednosti, a agenciji Mccann Sarajevo povjerena je organizacija svih ovih događaja.

 

U svojoj budućnosti Addiko Bank želi biti banka koja će skratiti redove i osigurati bržu uslugu, a cilj im je da klijenti uz Addiko brend vežu jasnoću, jednostavnost i neposrednost. Stoga je tim agencije McCann Sarajevo za predstavljanje nove Addiko Banke, odabrao adekvatan prostor koji komunicira jednostavnost, neposrednost i moderan dizajn, a to su Muzej savremene umjetnosti u Banjoj Luci i Muzej Ars Aevi u Sarajevu, gdje su održane press konferencije. U savremeni prostor idealno se uklopila i 3D postavka novog loga.

 

Tim agencije bio je zadužen za organizaciju pressica, a za klijenta realizirao je i uslugu event managementa, gdje se poslovnoj, stručnoj javnosti na tri glamurozna eventa, upriličena u sarajevskoj Vijećnici, banjalučkoj Kamenoj kući te u ljetnikovcu Radobolje u Mostaru, predstavio novi vizual i poslovni koncept banke.

 

„Za predstavljanje novog koncepta bankarstva na pressici i prijemu za klijente trebalo nam je i razmišljanje „van kutije" koje smo pronašli u agenciji Mccann Sarajevo. Uz uigran tim uradili smo sjajno predstavljanje jasne, jednostavne i neposredne banke novinarima te klijentima i partnerima. Želimo da brend Addiko komunicira praktičnost i fokusiranost na bitno. Vjerujem da smo to uspjeli približiti našim gostima“,rekao je Radomir Milošević, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank.  

 

 

U vlasništvu Advent Internationala iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u BiH Addiko posluje kroz dvije banke – Addiko Bank d.d. sa sjedištem u Sarajevu i Addiko Bank a.d. sa sjedištem u Banjoj Luci. S jakom poslovnom mrežom, koja broji 73 poslovnice te širokom mrežom bankomata i POS-ova, Addiko Bank je prisutna u svim dijelovima naše zemlje.