BHS ENG

Coca-Cola: Trophy Tour

Pobjednički trofej Svjetskog prvenstva u fudbalu dočekan je 2014. godine u Bosni i Hercegovini sa neviđenom euforijom. Svi su s nestrpljenjem čekali da posjeti Sarajevo u okviru velike Coca-Cola turneje, naročito uzimajući u obzir da se reprezentacija BiH prvi put plasirala na najveću fudbalsku smotru uz velika očekivanja. 

Trofej smo dočekali na Sarajevskom aerodromu, predstavili ga brojnim gostima među kojima je bio i predsjedavajući predsjedništva BiH, gospodin Željko Komšić. Zatim se uputili direktno u Dnevnik BHT1 kako bi ga vidjeli svi bh. građani. Naredna dva dana, oni najznatiželjniji, u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu, lično su mogli vidjeti trofej i zabilježiti taj trenutak na fotografijama koje su se munjevitom brzinom širile društvenim mrežama.

Za ambasadora Coca-Cola Trophy Tour u Bosni i Hercegovini odabrali smo proslavljenog bh. fudbalera i legendu ovog sporta Predraga Pašića koji je nakon uspješne karijere fudbalera pokrenuo školu fudbala Bubamara koja već dugi niz godina školuje mlade fudbalere i priprema ih za profesionalni angažman. Pašić je zajedno sa našim timom svim srcem učestvovao u ovom projektu, ističući njegov značaj posebno za mlade koji ulažu velike napore i nadaju se uspjesima za sebe i svoju naciju.

Za dva dana, koliko je bio izložen, trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva vidjelo je preko 20.000 ljudi. Veliki interes 130 medijskih kuća rezultirao je sa preko 600 medijskih objava.